Emerge Challenge voor hondenfotografen

augustus 2023

Daar zat ik dan, iets voor middernacht, klaar met mijn wijntje voor mijn laptop in afwachting tot Charlotte en Craig mij binnen zouden laten voor diploma-uitreiking van de Emerge Challenge van Unleashed Education , een hondenfotografie opleiding die ik volg. 

Voor deze Emerge opdrachten moesten we de afgelopen maanden op pad om tussen maart en augustus 2023 twaalf verschillende opdrachten te fotograferen. Dit deed ik samen met een groep professionele dierenfotografen van over de hele wereld. Daarom ook het late tijdstip.

De top, prijswinnende hondenfotografen, instructeurs achter Unleashed Education en deze uitdagingen zijn Charlotte Reeves en Craig Turner - Bullock. Charlotte woont in Australië en Craig in Nieuw - Zeeland. De verschillenden deelnemers komen onder andere uit Amerika, Canada, Australië, Tasmanië, Belgié, Nederland. De cursus die ik in oktober op IJsland ga doen is ook van Charlotte en Craig van Unleashed Education.

Voor mij zijn deze uitdagingen, zoals de Embark uitdaging van vorig jaar en de Emerge uitdaging van de afgelopen maanden, een mooi doel om naar toe te werken, nieuwe ideeën uit te werken en naar onbekende locaties te gaan. Ik wil als dierenfotograaf toch altijd blijven leren en mezelf verbeteren. Feedback krijgen op mijn werk en leren van gespecialiseerde dierenfotografen die de top zijn van deze unieke tak van fotografie vind ik erg belangrijk. Leren over dieren en hun gedrag, het creatief om gaan met alle verschillende karakters om ze mooi te fotograferen in combinatie met de techniek van de fotografie en nabewerking. Je leert tijdens deze opdrachten en in de Facebook groep zo veel van alle andere deelnemers, ook allemaal professionele dierenfotografen. Aan het einde van de opdrachten en tijdens zo’n diploma uitreiking zit ik vol verwondering te kijken wat iedereen gemaakt heeft. Super leuk ook om op deze manier vrienden te maken met mensen van over de hele wereld die net als ik helemaal gek zijn van dieren en fotografie.

Helaas heb ik sommige opdrachten niet helemaal uit kunnen werken zoals ik van te voren bedacht had. Ik had soms een iets te volle agenda met ook evenementen zoals Westerwolde Rijgt en de WK IJslandse paarden. Voor mij werk het niet heel fijn als ik te veel dingen tegelijk heb. dan wordt het een chaos in mijn hoofd.

otografie actie foto hond rennend Ter Wupping, Westerwolde

Enthousiaste hond Moos kwam in actie bij Ter Wupping, Westerwolde voor de Pantastic opdracht.

is van Velzen winnaar Pantastic opdracht Emerge Challenges hondenfotografie Unleashed Education

Voor mezelf was ik al erg tevreden dat ik uiteindelijk voor alle opdrachten een foto heb ingeleverd. Niet alle foto’s helemaal naar wens, maar van de twaalf ingeleverde foto’s was ik over het grootste deel tevreden.

Een ontzettende hele eer dat van mijn ingeleverde foto’s, drie van de foto’s in de Top 10 van die opdracht zaten en één in de Top 20. Een verbetering op de vorige Embark ronde.

Double Trouble - Top 10 Deze twee teckels dames ik fotografeerde bij Ermelo naast 6 andere teckel vrienden.

Gisterenavond, 30 augustus 2023, sloten we de Emerge uitdagingen af met een gezellige Zoom call met de uitslag van elke opdracht en de overall winaars. Tot mijn verrassing werd de actiefoto die ik van Moos in Ter Wupping maakte getoond en mijn naam genoemd bij de Pantastic als winnaar. Wow. Dat zag ik echt niet aankomen. Ontzettend leuk. Helemaal omdat actie foto’s toch wel echt het soort foto wat ik altijd ontzettend tof vind om te maken.

IJslandse hond silhouette bij Standaarmolen Ter Haar, Ter Apel, Westerwolde

Helaas lukte het niet om een silhouette te maken bij Bourtange omdat de molen haar wieken er even niet waren. Daarom een creatieve oplossing bij de molen in Ter Haar voor de Silhouetto opdracht.

De overall winnaars zijn drie geweldige fotografen met ontzettend gave portfolio’s. Kijk vooral even naar hun gave, inspirende werk.

Derde plaats: Allison Schwickerath | Allison Mae Photography

Tweede plaats: Nancy Paynter

Winnaar : Chantal Levesque | Chantal Levesque Photo

Mijn gehele portfolio vermeld als Highly Commended. Een ontzettende eer in dit sterke deelnemersveld.

BEDANKT!

Iedereen die mij geholpen heeft met deze opdrachten natuurlijk ontzettend bedankt voor jullie tijd en geduld. Super tof dat ik jullie honden, paarden hiervoor mocht fotograferen.

Onze eigen IJslandse hond Mist in Bourtange voor de Framed opdracht

Voor Under Cover moest ik een foto inleveren die binnen gemaakt is. Dat werd deze van kat, Mira die ik bij Lisa mocht fotograferen.

 

Dit smaakt natuurlijk naar meer. Op naar de volgende stap, Empower, met 12 nieuwe opdrachten en deze keer zelfs gast instructeurs, maart – augustus 2024.

Wil je mij helpen en met je hond hier volgend jaar aan mee werken laat het me weten.

Voor de Bokehlicious leverde ik de foto van de sessie met vrolijke Vina bij Helmond in.

Benieuwd naar alle opdracht winnaars en de overall winnaars van deze Emerge Challenge kijk dan hier:

https://www.unleashed.education/blog/emerge-awards-2023-winners




Onze eigen Ysja kwam in actie voor de Shake! opdracht bij de Natte Horizon bij Bourtange.


Dear fellow Emergers,

Thank you for sharing your unique you💕, your knowledge and you inspiring amazing work. I was in awe watching everyone’s gorgeous work.🤩

Charlotte Reeves and Craig Turner - Bullock

Thank you so much for creating this platform Unleashed Education, sharing your knowledge, you positivity, feedback, being our cheerleaders and pushing me to be and get better and come out of my comfort zone. Keep on waffeling! 🫶 You both are very inspiring, great people.🙏😊💕

You all can give me a message when you are in (the Northeast) The Netherlands and want photograph pets, me to show you the nature of the Netherlands or if you just to meet up and chat, let me know!

Iris☺️

Het unieke oog van Doppa leverde ik in voor de Details opdracht.